Het skiseizoen is alweer een tijd voorbij. De afgelopen weken zijn we na een korte pauze weer hard aan het trainen. Ook zijn de afgelopen twee jaar bij de Nederlandse selectie geëvalueerd. En natuurlijk zijn de doelen voor de komende tijd besproken. Allereerst staat komend winterseizoen het WK op het programma. Dit is een superbelangrijk doel waar ik mij nu vooral op ga richten. Maar op korte termijn zijn er ook fysieke doelen. Zoals het opbouwen van extra kracht en het omhoog krijgen van mijn gewicht. Een paar kilo extra om het seizoen mee in te gaan zou heel gunstig voor mij zijn. Als we veel op de gletsjers trainen is het namelijk altijd moeilijk voor mij om mijn gewicht goed vast te houden.

De afgelopen weken zijn we weer begonnen met de trainingen op Papendal. Hier werken we één dagdeel aan kracht en een ander dagdeel aan mijn conditie of balans. Soms doen we ook meer sport specifieke trainingen. Dit zijn trainingen waarbij we een sport gaan doen die te vergelijken is met onze eigen sport of waar we in ieder geval ook op gebied van balans goed worden uitgedaagd net als in de zit ski. Sinds deze zomer beoefen ik dan ook wakeboarden en longboarden. Allebei sporten waar ik op vergelijkbare wijze zit als met skiën en ook op vergelijkbare wijze moet sturen met mijn lichaam. Mijn zitbalans is super belangrijk. Ik heb geen buik of lage rugspieren. Hierdoor is balans houden erg moeilijk. Iets wat met zit skiën superbelangrijk is. Het wakeborden en zeker ook het long boarden dagen mij de hele zomer hard uit om aan mijn zitbalans te werken en zo hoop ik mijn balans zonder dat ik aan het skiën ben toch te verbeteren.

Het longboarden heb ik ook helemaal te pakken sinds ik van Melowboards een Mellowdrive heb gekregen. Dit bedrijf (Mellow Boards) zagen in wat de drive mij kon brengen en wilden mij graag helpen met mijn zomertrainingen. De makers van geëlektrificeerde skateboards helpen mij op deze manier enorm. Ik vind het heel erg leuk om mijn trainingen op deze manier uit te kunnen breiden en ik denk dat dit mij straks van de winter in mijn zit ski heel veel gaat brengen. Het wordt een mooie zomer!