Op dit moment ben ik in Italië voor de eerste trainingen en wedstrijden van het jaar.
De afgelopen maanden stonden vooral in het teken van ski training en ik vertel je graag wat ik doe in zo’n trainingsweek en waar ik allemaal mee bezig ben.

Dag 1
We vertrekken vanuit Landgraaf met het team en dit keer gaan we naar Zwitserland en eind van de middag komen we aan in ons hotel. Na het uitpakken van mijn spullen en avondeten ga ik vroeg naar bed want morgenochtend vroeg op voor de eerste training.

Dag 2
Om 06:30 uur zitten we aan het ontbijt want om 07:00 uur pakken we de gondel omhoog. Ik ben altijd benieuwd hoe de gletsjer er uit ziet en of hij weer duidelijk korter is geworden. Het lijkt mee te vallen. En ook boven ziet de sneeuw er goed uit. De 1e dag skiën we alleen vrij. Dit betekent dat we zonder poorten skiën en we even kunnen inkomen. Het voelt gelijk goed! De sneeuw is wel vrij zacht en het weer is een beetje regenachtig. Na een run of 8 gaan we weer naar beneden.
Eenmaal beneden ga ik nog even naar de gym voor een kracht sessie en daarna naar de fysio. Mijn kamer heeft een bubbelbad, dus s ’avonds nog even eten en bubbelen en dan om 21:00u naar bed.

Dag 3
De wekker gaat nog vroeger vandaag namelijk om 04:45 uur. Om 06:00 uur zitten we in de gondel omhoog. Vandaag staat er een reuzenslalom training op het programma. In de ochtend is de sneeuw het hardst en daarom trainen we onder andere zo vroeg mogelijk. De trainen gaat goed en na een 12-13 runs wordt de sneeuw te zacht en stoppen we. De rest van de dag ben ik veel aan het eten. Ik voel dat ik veel energie verbruik op de gletsjer. Gelukkig krijgen we vanuit het hotel ook in de middag lunch. Maar dat is niet genoeg en ik moet alsnog heel veel extra maaltijden voor tussen door maken. En natuurlijk weer op tijd naar bed.

Dag 4
Vandaag is het een mooie dag met een blauwe lucht. Als we in het donker om hoog gaan zien we nog overal sterren maar eenmaal boven gekomen op de gletsjer is de zon al op. De sneeuw is weer geweldig en het is een top dag! Helaas breek ik wel mijn ski tijdens een val. Maar daar hebben we er altijd genoeg van bij ons dus dat is geen probleem. Ik praat na het skiën nog even met de man die over het materiaal gaat want het is goed om te weten hoe mijn nieuwe ski afgesteld moet worden en kijk daarna vooral uit naar mijn bed!

Dag 5
Vandaag moet ik toch even wennen aan mijn nieuwe ski. En later tijdens een valpartij breekt er een riempje van mijn zitting af. Gelukkig kan ik het snel maken en kan ik weer door met trainen. Als we die dag beneden zijn houden we een goede videoanalyse. Dit vind ik altijd heel belangrijk, omdat je dan niet alleen voelt waar het goed of fout gaat maar echt kan zien wat je nou precies doet.
De rest van de dag spendeer ik op de fysio tafel, in het kracht hok en vooral veel eten!

Dag 6
Vandaag is weer een goede trainingsdag. Ik lijk beter aan mijn ski te zijn gewend en ski een stuk sneller voor mijn gevoel. Wel voel ik aan mijn lijf dat ik wat vermoeider begin te worden. Maar dat is normaal. Als we na het skiën weer beneden zijn duik ik direct mijn bed in voor een middagslaapje. Dat doet mij heel erg goed. Die avond gaat het heel hard onweren en regenen. Ik vrees dat we de volgende dag niet kunnen trainen.

Dag 7
We kunnen trainen! De liften zijn tegen alle verwachting in gewoon open. Deze sluiten al snel op de gletsjer, maar het slechte weer van gisteravond is verdwenen en er wacht weer een heerlijke dag op ons. Wel is het een stuk ijziger door de opgevroren regen. Maar een harde piste is juist goede training! Vandaag trainen we ook met tijd. Iets wat toch een extra beleving aan de training geeft. En waardoor je goed kunt zien waar je staat en wat je eventueel nog moet verbeteren. Ook kan je voelen wat het verschil in tijd is als je je plan iets aanpast of als je een foutje maakt. Ik begin goed en snel maar later op de dag worden de tijden wat slechter omdat de sneeuw zachter wordt en dus steeds langzamer. Ik wil beneden weer even slapen maar heb minder tijd deze middag. Het wordt niet meer dan een half uurtje uit rusten in bed. Daarna weer naar de gym en naar de fysio. Tijdens het avondeten voel ik mezelf al in slaap vallen. Uiteindelijk lig ik om 20:30 al te slapen.

Dag 7
Laatste dag trainen vandaag! We skiën weer met tijd. En het gaat lekker. Ik word elke run sneller en ben heel erg blij met mijn vooruitgang deze week. Ook het weer zat heel erg mee. We hebben elke dag kunnen skiën. Iets wat hier niet vaak gebeurd. Die 7 dagen op rij voel ik wel aan mijn lijf. Moe, tevreden en voldaan kom ik de laatste dag de berg af. Ik heb nog één val gemaakt waardoor ik een flinke blauwe plek op mijn schouder heb. Maar dat hoort erbij. Even laten checken door de fysio maar alles is in orde. Dan is het tijd om mijn spullen weer te pakken en lekker te gaan slapen. Morgen gaan we weer naar huis!

Dag 8
Vandaag de laatste dag vroeg op. Even ontbijten en dan de auto in. Daar ook nog even bijslapen op de terugweg.

Leuk om je meer te vertellen over één van mijn trainingsweken en hopelijk heb je er een beter beeld bij gekregen. En nu op naar de wedstrijden!