Race seizoen 16/17

foto site

Het Is april. Het seizoen is afgelopen. Uiteindelijk is het niet het seizoen geworden zoals ik had gehoopt. Aan het begin van het seizoen liep ik een hersenschudding op. Iets wat natuurlijk kan gebeuren met deze sport. Hierdoor heb ik wel wat trainingsdagen gemist, maar de schade viel uiteindelijk reuze mee, en ik zat heel snel weer in mijn zitski. Daarna gingen de training heel lekker en ook de eerste 2 wedstrijd-maanden behaalde ik goede resultaten. Zeker vergeleken met vorig jaar heb ik weer enorme stappen gemaakt, en daar ben ik heel erg blij mee. Na een aantal top 10 noteringen in de worldcup, ging ik met een goed gevoel naar het WK in Tarvisio afgelopen januari. Hier brak ik de rugleuning van mijn zitting. Helaas heb ik deze niet meer goed kunnen krijgen, en heb ik de rest van het seizoen niet meer mijn beste skiën kunnen laten zien.  Dit terwijl de belangrijkste wedstrijden (kansen om te plaatsen voor de spelen) nog moesten komen. Aan het eind van het seizoen stond de mooiste trip gepland. Het pre event in Korea. Tijdens deze trip werd ik ziek door een blaasontsteking, die ik pas voelde toen ik hele erge korts kreeg. Hierdoor miste ik dit hele laatste wedstrijd-blok van het seizoen.

Een seizoen met helaas een heleboel tegenslagen. Maar op dit moment kijk ik weer vooruit. Ik ben weer helemaal hersteld en train weer full-time op Papendal. De komende maanden zijn we elke dag op Papendal aan het trainen. Ook zullen we deze zomer veel in de sneeuw trainen. Kortom; de komende tijd ziet er weer goed uit. Ik ben bezig met een gloednieuwe, op maat gemaakte zitting met rugleuning te maken. Als dat allemaal goed gaat hoop ik met deze nieuwe zitting volgend seizoen nog meer vooruitgang te boeken als afgelopen seizoen, en mij gewoon te plaatsen voor de spelen!

 

 

 

Related