Actie

Wereldkampioenschap zitski

Play video

Wereldkampioenschap zitski

Na drie jaar zitski ervaring en twee jaar intensief trainen had ik mij geplaatst voor het WK!

Helaas had ik op mijn eerste WK last van materiaal-pech en brak ik de rugleuning van mijn zitski. Ik heb deze natuurlijk zo goed als mogelijk proberen op te lappen. Maar ik baalde wel heel erg dat ik het toernooi niet helemaal top kon starten. En juist aan het begin stonden míjn nummers op het programma! De speed onderdelen.

Helaas heb ik de downhill niet kunnen finishen. Maar de Super-G van de volgende dag ging goed en hierbij skiedde ik mezelf in de top 10 van de wereld!

Daarna op kortere nummers heb ik nog een 14e plek geskied op de reuzenslalom. Dit zijn niet mijn goede onderdelen dus hier had ik ook niet heel veel van verwacht. Ik moet het hebben van de speed onderdelen!

Het was een geweldige ervaring en kijk uit naar het volgende grote toernooi in maart, tegen de wereldtop in Korea!

Related