Afgelopen zomer heb ik heel hard getraind om mijn fysiek nog verder te verbeteren. Het is voor mij belangrijk om tijdens de zomer-maanden een aantal kilo’s aan te komen. Naast dat ik zo sterk en zo fit mogelijk wil zijn voor het nieuwe seizoen, glijd ik ook gewoon harder de berg af als ik zwaarder ben. Maar misschien nog wel het belangrijkste, ik ben minder breekbaar met een goede laag spieren op mijn lijf. Ik noem mijn schouders ook wel mijn airbags. Daarnaast val ik tijdens de winter-maanden vaak een paar kilo af. Ik was afgelopen zomer dan ook vaak te vinden in de gym!

Vanaf augustus zijn we weer begonnen met sneeuw trainingen. De eerste trainingskampen gaan we altijd naar Saas-Fee. Deze prachtige gletsjer is een plek waar ik altijd heel graag kom. Het is een van de beste gletsjers die we nog hebben in de Alpen, en zeker een van de aller mooiste!

In augustus en september zijn we eerst begonnen met het trainen van de technische onderdelen. Dit zijn de slalom en reuzenslalom. Deze disciplines vind ik altijd een stuk lastiger dan de speed onderdelen, maar de afgelopen weken ben ik heel erg blij met mijn vooruitgang en ik kan dan ook niet wachten tot de eerste WorldCup races gaan beginnen.

Onderhand is het al oktober en de winter die nadert. Op dit moment ben ik weer in Saas-Fee en gaan we voor het eerst dit seizoen ook de speed onderdelen trainen. Dit zijn de snelle onderdelen waar ik altijd mijn beste resultaten behaal. De snelheden zijn hier een stuk hoger, en ik hoop mijn goede lijn van dit seizoen met de zelfde snelheid door te kunnen trekken!