Terwijl Floris’ leven bergafwaarts ging, is het gewoon dat wat hem naar de top brengt.

Terwijl hij eigenlijk als professioneel freestyle skiër naar beneden ging, brak Floris Meijer (1989) zo’n zeven jaar geleden zijn rug. “Terwijl hij in de lucht vloog en het risico nam om een volledige vrije sprong te maken, vloog ik in een fractie van een seconde te hoog en te ver om de sprong uit te voeren en de sprong tot in de puntjes uit te voeren. Nu verlamd vanaf de taille naar beneden, Floris een Paralympische atleet, is op weg naar de Paralympische Spelen van 2022 in Peking. Hij is toch zeker een professionele skiër voor zijn ongeval, en krijgt alle hulp die een atleet nodig heeft, nu net als voorheen: “mijn doorzettingsvermogen om zo onafhankelijk mogelijk te worden is wat mij weer een mens doet voelen. Een persoon eerst, zeker gehandicapt, maar met de mogelijkheid om de top te bereiken.

De kracht van een echte sporter
Zijn passie voor de bergen en zijn vastberadenheid om weer te skiën hebben Floris geholpen om alle uitdagingen en deze moeilijke periode te overwinnen. Iets meer dan een jaar na zijn ongeval was hij weer terug op de piste! Alleen nu nog, in een sit-ski.

Onafhankelijkheid
Floris is niet alleen een professionele rolstoeltrainer, maar ook een professionele rolstoeltrainer die kinderen met een handicap en hun ouders helpt hun onderlinge afhankelijkheid te overwinnen. Floris leert hen hoe ze fysiek en mentaal om kunnen gaan met hun dagelijkse strijd en verbetert tegelijkertijd de rolstoelvaardigheden van de kinderen. Het verbeteren van uw vaardigheden en vaardigheden voor het gebruik van uw rolstoel zal u helpen om onafhankelijker te worden.

De juiste mentaliteit
Ongevraagde hulp en advies dat zeker met de beste bedoelingen wordt gegeven, wordt gewaardeerd, maar is meestal contraproductief. Vooral als men genegeerd wordt en mensen een gesprek over je hoofd beginnen met degene achter de rolstoel. De juiste mentaliteit hebben, zelfstandig worden en je rolstoelvaardigheden verbeteren is wat mensen met een handicap zelf kunnen doen. Een verandering in hoe de maatschappij zich gedraagt en reageert op mensen in een rolstoel is een uitdaging die meer bewustzijn nodig heeft. Dat is wat Floris inspireerde om een topdocent en trainer te worden die het leven van velen verbetert.

Luister hoe Floris een top TEDx Venlo-spreker wordt en
leren hoe hij de top zal bereiken tijdens het skiën naar beneden,
ons leren hoe we “Wees moedig” van onderaf moeten zijn!